"Dankzij de open visie en het differentiërend concept van Dott Pharma staan wij als coach van de gezondheid niet tegenover, maar naast onze klant"

Ilse Krols - De Apothekers Centraal Station

 

Marktapotheek cosmetica

Marktapotheek cosmetica

Marktapotheek, Sint-Niklaas

14 november ging de Marktapotheek open op de markt in Sint-Niklaas. Het interieurontwerp en de rebranding van de huisstijl is van onze hand.

Maximale publieksruimte met adviesbar

Vanuit de beleving van de patiënt ontwierp Dott.Pharma een maximale publieksruimte met 3 zoneringen. Het pand strekt zich in de lengte uit op een drukke verkeersader in de stad Morstel. Aan de straatzijde ontdekt de patiënt parafarmaceutische producten in een aangename ruimte. Productdominantie is hier sprekend door de hoge rekken. Een adviesbar met een transparante bereidingsruimte leidt de patiënt naar de achterliggende individuele servicebalies. Extra aandacht werd besteed aan de detaillering van de balies waardoor patiënten zowel staand als zittend bediend kunnen worden. 

©milo-profi Moens apotheek 0049.jpg
©milo-profi Moens apotheek_werf0081.jpg
Milo-Profi Fotografie

Milo-Profi Fotografie

©milo-profi Moens apotheek 0026.jpg

Warmte en beleving voor de patiënt met de juiste commerciële accenten 

We toverden deze vroegere dorpsapotheek om tot een hedendaagse apotheek waarin de patiëntenbeleving centraal staat, zonder de commerciële belangen uit het oog te verliezen.

We ontwierpen het interieur en het nieuwe logo van de apotheek.

 

Een innovatief apothekersconcept waarin de patiëntenbegeleiding centraal staat

 

Bij de verhuis van Apotheek de Keyser naar het Centraal Station stonden we in voor de analyse en de richtingbepaling van de patiëntenbeleving. Deze beleving hebben we vertaald naar een interieurontwerp en uitvoering met respect voor zijn omgeving. 
Om eenheid te creëren tussen apotheek de Keyser en apotheek Eeuwfeest werd gekozen voor een nieuwe naam met logo en grafiek.

 

Patientenbegeleiding

Gebruikersonderzoek en de ervaring van de apothekers leerden ons dat patiënten minder vragen naar een specifiek product, maar eerder een probleem voorleggen. Patiëntenbegeleiding en goed advies zijn dus erg belangrijk. Om de drempel voor dit advies zo laag mogelijk te maken ontwierpen we de apotheek zo dat de apothekers niet meer achter een balie, maar tussen de klanten staan. Centraal in de ruimte staat een opvallend groen kruis, een info- en kassapunt waarrond de klanten bediend worden. Vraagt een advies meer tijd of privacy, dan kunnen de apothekers alle mogelijke info en begeleiding geven, zittend in een van de twee advieshoeken. 

 

Wanden

De wanden van de ruimte zijn voorzien van speciaal ontworpen rekken waarop alle producten gepresenteerd worden. Deze schil van rekken benadrukt de dualiteit tussen de oude en soms harde monumentale ruimte van het centraal station met het nieuwe, warme en uitnodigende interieur.

 

High-speed dienstverlening

Omwille van de specifieke omgeving van het Centraal Station kozen we om de klanten aangepaste 'high speed' dienstverlening aan te bieden. Het groene info/kassakruis is verbonden met een robotmagazijn. Bij een aankoop haalt de robot de producten op in het magazijn en levert ze via een transportsysteem af aan het kassapunt. Zo gaat geen tijd verloren om het product uit de juiste lade te halen, de apotheker blijft bij de klant en kan deze verder bijstaan en adviseren. Daarnaast beschikt de winkel over twee mobiele verkooppunten die flexibel ingezet kunnen worden doorheen de ruimte. Samen met de advieshoeken heeft de winkel dus acht verkooppunten. Op piekmomenten is een snelle, kwalitatieve en persoonlijke dienstverlening hierdoor gegarandeerd.

4_varia.jpg
De huisstijl van de apotheek werd maximaal doorgetrokken in de verschillende communicatiedragers.

De huisstijl van de apotheek werd maximaal doorgetrokken in de verschillende communicatiedragers.

 

Een apotheek met veel ruimte voor een uitgebreid aanbod

Deze apotheek in Zoersel wilde haar winkelruimte aanpassen aan het aanbod producten en diensten die de apotheker voor ogen had. De drukbezochte apotheek wilde een zeer uitgebreid gamma aanbieden zonder de klanten een supermarkt-gevoel te geven.

In dit project stonden we in voor het vergroten en opfrissen van de bestaande apotheek. We ontwierpen het interieur, de rekken, en de grafiek zowel in de winkel als op de etalage.

 

BALIES

We kozen de opstelling van de balies zo dat de klant en de apotheek naast elkaar staan, wat de vertrouwensband aanscherpt. Zo kan de apotheker zijn waarden en visie benadrukken in de opstelling van de ruimte.

 

Rekken

Door de rekken schuin te plaatsen vermeden we het gevoel van een supermarkt-gangpad, en creëerden we een open ruimte. Tegelijk bieden de rekken plaats aan een groot gamma producten.

Donate
detail uitvoeringsplannen

detail uitvoeringsplannen

detail uitvoeringsplannen

detail uitvoeringsplannen

3d gevel visualisatie

3d gevel visualisatie

 

Gezondheidsapotheek als totaalbeleving in een volledige nieuwbouw

Natuur en gezondheid staan centraal in deze apotheek. We trokken dit door in het ontwerp, zodat er een totaalbeleving ontstaat waardoor patiënten voelen dat ze hierover advies krijgen met verstand van zaken.

Dott Pharma ontwierp het interieur en het concept voor het nieuwe gebouw. Architecten De Bruyn uit Aalst werkten dit concept verder uit tot bouwplannen.

3d impressie van het gebouw

3d impressie van het gebouw

uitvoering van de werken.

uitvoering van de werken.

grondplan

grondplan